top of page
Email
india flag wix.png

TENSIOMIOGRAFIE

Determinarea funcției musculare

TENSIOMIOGRAFIE (TMG)

SCURTĂ INTRODUCERE

Tensiomiografia (TMG) este o metodă bazată pe dovezi care măsoară precis viteza contracției și rigiditatea musculară. Este folosită în antrenamentul de performanță, medicina sportivă și cercetare.

ITALIANO

Individualizarea planurilor de antrenament.

 

 • Determinarea profilului sportivilor

 • Prevenirea accidentărilor

 • Detectarea legăturilor slabe în cadrul lanțurilor chinetice

 • Monitorizare

 

TMG furnizează profilul muscular al sportivului, astfel încât să obțineți informațiile cu privire la mușchiul ce trebuie să fie mai rapid, mai puternic sau dacă trebuie relaxat.

Antrenorii au sarcina dificilă de a îmbunătăți performanța și de a analiza riscurile. TMG vine în sprijinul lor cu informații detaliate și obiective despre sportivi.

PERFORMANȚĂ

Lastnosti

MEDICINA SPORTIVĂ

Evaluare obiectivă a tulburărilor musculare funcționale.

 • Decizii privind reluarea activității sportive (nu predicții)

 • Gestionarea riscurilor

 • Analiză și evaluare

 • Monitorizarea reabilitării

 

Profesioniștii din domeniul medical au sarcina dificilă de a analiza riscurile, de a reduce accidentările non-contact și de a se asigura că reluarea activității sportive nu va conduce la o recidivă. TMG poate rezolva aceste trei probleme într-o manieră rapidă, precisă și obiectivă.

Sprijin pentru publicațiile științifice.

 • Diagnosticul modificărilor musculare acute și cronice

 • Determinarea neinvazivă a compoziției musculare

 • Detectarea oboselii musculare locale

Tensiomiografia a fost utilizată în peste 100 de lucrări științifice. TMG a fost folosită de unele dintre cele mai prestigioase instituții de cercetare din lume, ajutându-le să detecteze modificări acute sau cronice ale capacității musculare de a se contracta/relaxa. Noutatea, relevanța și credibilitatea informațiilor prezentate într-o anumită publicație pot influența semnificativ impactul acesteia.

CERCETARE

Tehnologija

CUM ARATĂ

PROTOCOLUL DE

MĂSURARE TMG?

Tensiomiografia (TMG) este utilizată pentru monitorizarea deplasării fasciculului muscular radial în condiții de izometrie. Senzorul de deplasare este poziționat perpendicular pe planul tangențial cu zona cea mai extinsă de deasupra fasciculului muscular. Deplasarea (scurtarea) fasciculului muscular în timpul contracției este observată și monitorizată.

Cadrul experimental utilizat pentru evocarea și măsurarea răspunsurilor de contracție convulsivă izometrică ale mușchiului biceps brahial (BB). Senzorul TMG măsoară deplasarea mușchiului radial în timpul contracțiilor convulsive induse de stimuli electrici de scurtă durată. Electrozii stimulatori sunt plasați direct pe piele.

Contracția musculară este provocată prin stimuli electrici unici. Doi electrozi auto-adezivi sunt plasați în jurul senzorului TMG. Anodul este plasat distal, iar catodul proximal, la o distanță de 20-50 mm față de punctul de măsurare. Stimularea electrică bipolară a constat într-un singur impuls DC cu o durată de 1 ms.

Fig. 1.

Experimental setup used to evoke and measure the biceps brachii (BB) isometric twitch contraction responses. The TMG sensor measures muscle radial displacement during twitch contractions induced by short electrical stimuli. The stimulating electrodes are placed directly onto the skin.

PARAMETRI TMG

Timp de întârziere (Td) ca timp între impulsul electric și 10% din contracție

Timp de contracție (Tc) ca timp între 10% și 90% din contracție

Timp de susținere (Ts) ca timp între 50% din contracție și 50% din relaxare

Timp de relaxare (Tr) ca timp între 90% și 50% din relaxare

Deplasare (Dm) ca amplitudinea maximală a contracției musculare

Fig. 2.

The parameters that were measured with the TMG signal:

Dm – maximum amplitude (displacement),

td – initial delay time, 

tc – contraction time,

ts – sustained contraction time and

tr – half relaxation time.

TENSIOMIOGRAFIA ÎN DETALIU:

 

Tensiomiografia este o tehnologie care evoluează rapid și care este neinvazivă, practică, rapidă și fiabilă. Ajută la cuantificarea progresului în reabilitare sau antrenament și, prin urmare, oferă o evaluare obiectivă a eficienței unui anumit protocol de tratament. Proprietățile specifice ale contracție musculare măsurate reprezintă parametri importanți pentru personalul medical și pentru cel responsabil cu performanța, care caută date reale cu privire la starea unui anumit mușchi.

 

Punctele forte ale TMG S2 sunt simplitatea, flexibilitatea și compatibilitatea acesteia cu alte metode și aplicații din domeniu sau din afara acestuia. Este posibilă determinarea profilului sportivilor, monitorizarea și îndrumarea acestora prin reabilitare sau antrenament, în câteva minute.

Spre deosebire de imagistica statică medicală, TMG S2 arată adevărata capacitate funcționala a mușchilor fără exces de costuri, timp sau deplasare.

 

Evaluările sunt nedureroase, nu necesită niciun efort din partea sportivului și pot fi efectuate chiar și în fazele acute ale accidentării pentru a obține repere esențiale, clare și obiective.

Atât cercetătorii, cât și profesioniștii din domeniul medicinei sportive și al performanței au nevoie de informații relevante și obiective, astfel încât deciziile să poată fi luate mai rapid și să fie mai obiective. TMG S2 oferă acest lucru într-un mod eficient, simplu și  rapid. Mai mult, valoarea informativă a datelor despre funcția musculară nu poate fi asigurată prin nici o altă modalitate.

Uporaba

DESCRIEREA COMPANIEI TMG-BMC

ȘTIINȚĂ PENTRU EVOLUȚIA CORPULUI

TMG-BMC Ltd. este pionier în dezvoltarea metodelor de cuantificare a contracției musculare. Pionierii au acum posibilitatea de a utiliza o abordare nouă pentru un diagnostic precis, neinvaziv și rentabil în cadrul antrenamentului de performanță, medicinei sportive și cercetării.

 

Pentru informații vizitați:

http://www.tmg-bodyevolution.com/ 

TMG_STADION_PREVIEW__TMG-67
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-45
TMG-120_web
TMG-55
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-29
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-8
TMG-257
TMG-265
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-68
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-80

CONTACTAȚI-NE

Mulțumesc. Mesaj trimis.

URMĂRIRE
 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle
 • Twitter - White Circle
bottom of page