top of page
Email
india flag wix.png

TENSIOMYOGRÁFIA

Az izomfunkció számszerűsítése

TENSIOMYOGRÁFIA (TMG) 

RÖVID BEMUTATÁS:

A tensiomyográfia (röviden TMG) ​​egy bizonyíték-alapú módszer, amely pontosan képes mérni az izomösszehúzódás és az izommerevség sebességét. A teljesítménynél, sportorvoslásnál és a kutatásnál használják.

ITALIANO

Edzéstervek személyre szabása.

 • Sportolók profilozása

 • Sérülés megelőzése

 • Gyenge kapcsolatok kimutatása a kinetikus láncokban

 • Készenléti állapot figyelése

A TMG izomprofilt biztosít a sportoló számára, információkat nyújt arról, hogy mely izmoknak kell gyorsabbnak, erősebbnek lennie, és melyeket kell pihentetni.

Az edzők szembesülnek a teljesítmény-erősítési és a kockázat-szűrési igények kihívásainak növekedésével. A TMG részletes és minőségi betekintést nyújt az edzők számára a sportolók állapotába. 

TELJESÍTMÉNY

Lastnosti

SPORTORVOSLÁS

A funkcionális izomrendszeri megbetegedések objektív értékelése.

 • Visszatérés a játékhoz döntések (nem előrejelzések)

 • Kockázatkezelés

 • Vizsgálat és értékelés

 • Rehabilitációs ellenőrzés

Az orvosi szakemberek számára nagy kihívást jelentenek a vizsgálati kockázatok, az érintkezés nélküli sérülések, és annak biztosítása, hogy a játékhoz való visszatérés ne okozzon ismételt sérülést. A TMG gyorsan, pontosan és objektíven oldhatja meg ezt a három problémát.

A látható tudományos publikációk támogatása.

 • Akut és krónikus izomváltozások diagnosztikája

 • Az izomösszetétel nem invazív meghatározása

 • Helyi izomfáradtság kimutatása

A tensiomyográfiát a világ legrangosabb kutatóintézetei használják, segítve őket abban, hogy észleljék az akut vagy krónikus változásokat az izmok összehúzódásának/elernyedésének képességében. Az egyes kiadványokban bemutatott információk újdonsága, relevanciája és hitelessége jelentősen befolyásolhatja a hatását. A tensiomyográfiát több mint 100 tudományos publikációban használják.

KUTATÁS

Tehnologija

HOGY NÉZ KI

A TMG MÉRÉSI

PROTOKOLL?

A tensiomyografiát (TMG) a radiális izomhéj elmozdulásának megfigyelésére használják izometrikus körülmények között. Az elmozdulás-érzékelő merőlegesen helyezkedik el az izomhéj felett lévő legnagyobb terület érintő síkjára. Az izomhéj elmozdulását (nagyítás) a kontrakció alatt figyelik és ellenőrzik.

 

Kísérleti beállítások a biceps brachii (BB) izometriás csípés összehúzódási válaszainak előidézésére és mérésére. A TMG érzékelő mérsékli az izom sugárirányú elmozdulását a rövid elektromos inger által indukált összehúzódások során. A stimuláló elektródákat közvetlenül a bőrre helyezzük.

Az izomösszehúzódást az egyszálú elektromos ingerek okozzák. Két öntapadó elektróda helyezkedik el a TMG érzékelő körül. Az anód disztálisan, a katód pedig proximálisan, 20-50 mm-re a mérési ponttól. A bipoláris elektromos stimuláció egyetlen DC impulzust tartalmaz, amely 1 ms hosszúságú.

Fig. 1.

Experimental setup used to evoke and measure the biceps brachii (BB) isometric twitch contraction responses. The TMG sensor measures muscle radial displacement during twitch contractions induced by short electrical stimuli. The stimulating electrodes are placed directly onto the skin.

TMG PARAMÉTEREK

A késleltetési idő (Td) az elektromos impulzus és a kontrakció 10% -a között eltelt idő

Az összehúzódási idő (Tc) a kontrakció 10% és 90% -a között van

Fenntartási idő (Ts) a összehúzódás 50% -a és a relaxáció 50% -a között

A relaxációs idő (Tr) a relaxáció 90-50% -a között

Mozgás (Dm) az izomösszehúzódás maximális amplitúdójaként

Fig. 2.

The parameters that were measured with the TMG signal:

Dm – maximum amplitude (displacement),

td – initial delay time, 

tc – contraction time,

ts – sustained contraction time and

tr – half relaxation time.

TENSIOMOGRÁFIA RÉSZLETESEN:

 

A tensiomyográfia egy gyorsan fejlődő technológia, amely nem invazív, praktikus, gyors és megbízható. Segít a rehabilitáció vagy edzés előrehaladásának számszerűsítésében, és objektív értékelést ad egy bizonyos kezelési protokoll hatékonyságáról. Az eszköz által mért specifikus izomösszehúzódási tulajdonságok fontos paraméterek az orvosi és a teljesítményért felelős személyzet számára, akik valódi betekintést keresnek egy adott izom státusába.

 

A TMG S2 erőssége az egyszerűség, rugalmasság és kompatibilitás más módszerekkel és alkalmazásokkal a pályán, vagy azon kívül. A sportolók percek alatt profilozhatók, ellenőrizhetők és vezethetők végig a rehabilitáción vagy edzésen.

A statikus orvosi képalkotástól eltérően a TMG S2 az izmok valódi funkcionális képességét tárja fel anélkül, hogy az túlzott költségekkel, idővel vagy utazással járna.

 

Az értékelések fájdalommentesek, nem igényelnek erőfeszítést a sportolótól, és az alapvető, egyértelmű és objektív referenciaértékek elérése érdekében még a sérülések akut szakaszai alatt is elvégezhetők.

A kutatók, sportorvosok és a teljesítménnyel foglalkozó szakemberek mindegyike igényli a releváns és objektív információkat, hogy gyorsabb és tájékozottabb döntést hozhassanak. A TMG S2 ezt hatékonyan, gyorsan és egyszerűen biztosítja. Továbbá, az izomfunkcióra vonatkozó adatok informatív értéke más módokon nem reprodukálható.

Uporaba

TMG-BMC CÉGLEÍRÁS

A TEST EVOLÚCIÓJÁNAK TUDOMÁNYA

TMG-BMC Kft. úttörő az izomösszehúzódás mennyiségi meghatározására szolgáló módszerek kifejlesztésében. A korai felhasználók most lehetőséget kapnak arra, hogy új megközelítést alkalmazzanak a pontos, nem invazív és költséghatékony diagnózis érdekében a kutatás, a sportorvoslás és a teljesítmény területén.

 

Információért látogasson el a http://www.tmg-bodyevolution.com/  oldalra

 

TMG_STADION_PREVIEW__TMG-67
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-45
TMG-120_web
TMG-55
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-29
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-8
TMG-257
TMG-265
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-68
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-80

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

Köszönöm. Üzenet elküldve.

KÖVETÉS
 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle
 • Twitter - White Circle
bottom of page