top of page
Email
india flag wix.png

TENSIOMYOGRAFI

Kvantificering af muskelfunktionen

TENSIOMYOGRAFI (TMG)

EN KORT INDLEDNING:

Tensiomyografi (forkortes "TMG") ​​er en evidensbaseret metode, der præcist måler hastigheden af ​​muskelsammentrækninger og muskelstivhed. Det bruges til præstationer, sportsmedicin og forskning.

ITALIANO

Individualiserede træningsplaner.

 • Profilering af atleter

 • Skadesforebyggelse

 • Påvisning af svage led i kinetiske kæder

 • Overvågning af klarhed

 

TMG viser atletens muskelprofil, så du får oplysninger om, hvilke muskler der skal være hurtigere eller stærkere, eller om du skal slappe af i en bestemt muskel.

 Trænere har det udfordrende behov for at øge præstations- og screeningsrisici.  TMG understøtter trænere med detaljeret og kvantitativ indsigt i atleter.

PRÆSTATION

Lastnosti

SPORTSMEDICIN

Objektiv evaluering af funktionelle muskelforstyrrelser.

 • Beslutningen om tilbagevenden til kamp (ikke forudsigelser)

 • Styring af risici

 • Screening og vurdering

 • Rehabiliteringsovervågning

 

Medicinske fagfolk har det udfordrende behov for screeningsrisici for at reducere ikke-kontaktskader og sikre, at tilbagevenden til kamp ikke medfører nye skader. TMG kan løse disse tre problemer på en hurtig, præcis og objektiv måde.

Støtte til synlige videnskabelige publikationer.

 • Diagnosticering af akutte og kroniske muskelændringer

 • Ikke-invasiv bestemmelse af muskelsammensætning

 • Påvisning af lokal muskeltræthed

Tensiomyografi bruges af nogle af de mest prestigefyldte forskningsinstitutioner i verden og hjælper dem med at opdage akutte eller kroniske ændringer i musklens evne til at trække sig sammen/slappe af. Nyhed, relevans og troværdighed af de oplysninger, der præsenteres i en bestemt publikation, kan have væsentlig indflydelse på dens indvirkning. Tensiomyografi er blevet brugt i mere end 100 videnskabelige artikler.

FORSKNING

Tehnologija

HVORDAN SER

TMG-MÅLEPROTOKOLLEN

UD?

Tensiomyografi (TMG) anvendes til overvågning af radial muskelforskydning under isometriske forhold. Forskydningssensoren er placeret vinkelret på tangentialplanet på det største område over muskelbukken. Muskelforskydningen (forstørrelse) under sammentrækning observeres og overvåges.

 

Eksperimentel opsætning bruges til at fremkalde og måle isometriske sammentræningsresponser i biceps brachii (BB). TMG-sensoren måler muskelradialforskydningen under sammentrækninger induceret af korte elektriske stimulanser. De stimulerende elektroder placeres direkte på huden.

 

Muskelsammentrækningen fremkaldes ved elektriske stimulanser med single-twitch. To selvklæbende elektroder placeres omkring TMG-sensoren. Anoden placeres distalt og katoden proximalt, 20-50 mm fra målepunktet. Bipolær elektrisk stimulering består af en enkelt DC-puls på 1 ms i varighed.

Fig. 1.

Experimental setup used to evoke and measure the biceps brachii (BB) isometric twitch contraction responses. The TMG sensor measures muscle radial displacement during twitch contractions induced by short electrical stimuli. The stimulating electrodes are placed directly onto the skin.

TMG-PARAMETRE

Forsinkelsestid (Td) som en tid mellem den elektriske impuls og 10 % af sammentrækningen

Kontraktionstid (Tc) som en tid mellem 10 % og 90 % af sammentrækningen

Holdtid (Ts) som en tid mellem 50 % af sammentrækningen og 50 % af afslapningen

Afslapningstid (Tr) som en tid mellem 90 % og 50 % af afslapningen

Forskydning (Dm) som maksimal forstærkning af muskelsammentrækningen

Fig. 2.

The parameters that were measured with the TMG signal:

Dm – maximum amplitude (displacement),

td – initial delay time, 

tc – contraction time,

ts – sustained contraction time and

tr – half relaxation time.

TENSIOMYOGRAFI I DETALJER:

 

Tensiomyografi er en hurtigt udviklende teknologi, der er ikke-invasiv, praktisk, hurtig og pålidelig. Det hjælper med at kvantificere rehabilitering eller træningsfremskridt og giver derfor en objektiv vurdering af effektiviteten af ​​en bestemt behandlingsprotokol. De specifikke muskelsammentrækningsegenskaber, som den måler, er vigtige parametre for læge- og præstationspersonale, som søger et ægte indblik i en individuel muskels status.

 

Styrken i TMG S2 er dens enkelhed, fleksibilitet og kompatibilitet med andre metoder og anvendelser på eller uden for banen. Atleter kan profileres, overvåges og styres gennem rehabilitering eller træning i løbet af få minutter.

I modsætning til statisk medicinsk billeddannelse afslører TMG S2 den sande funktionelle evne af muskler uden store omkostninger, tid eller rejse.

 

Vurderingen er smertefri, kræver ingen indsats fra atleten og kan gøres selv i de akutte skadesfaser for at opnå væsentlige, klare og objektive benchmarks.

Forskere såvel som sportsmedicinfagfolk og præstationsfagfolk har alle et fælles behov for relevant og objektiv information, så beslutninger kan træffes hurtigere og mere informeret. TMG S2 giver dette på en effektiv, hurtig og enkel måde. Desuden kan den informative værdi af dataene om muskelfunktionen ikke replikeres ved nogen anden modalitet.

Uporaba

VIRKSOMHEDSBESKRIVELSE AF TMG-BMC

VIDENSKAB TIL KROPPENS UDVIKLING

TMG-BMC Ltd. er en pioner inden for udvikling af metoder til kvantificering af muskelsammentrækninger. Tidlige brugere har nu mulighed for at anvende en ny tilgang til præcis, ikke-invasiv og omkostningseffektiv diagnose inden for forskning, sportsmedicin og præstationer.

 

Se mere information på:

https://www.tmg-bodyevolution.com/ 

TMG_STADION_PREVIEW__TMG-67
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-45
TMG-120_web
TMG-55
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-29
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-8
TMG-257
TMG-265
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-68
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-80

KONTAKT OS

Tak skal du have. Besked sendt.

FØLG
 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle
 • Twitter - White Circle
bottom of page