top of page
Email
india flag wix.png

TENSIOMYOGRAFI

Kvantifiserende muskelfunksjon

TENSIOMYOGRAFI (TMG)

EN KORT INNLEDNING:

Tensiomyografi (kort TMG) ​​er en bevisbasert metode som nøyaktig måler hastigheten på muskelsammentrekninger og muskelstivhet. Den brukes i ytelse, idrettsmedisin og forskning.

ITALIANO

Individualiser treningsplaner.

 • Profilerte idrettsutøvere

 • Skadeforebygging

 • Påvisning av svake ledd i kinetiske kjeder

 • Overvåk beredskap

 

TMG tilbyr idrettsutøverens muskelprofil, slik at du får informasjonen som muskelen trenger å være raskere, sterkere eller hvis du trenger å slappe av en bestemt muskel.

Trenere har det utfordrende behovet for å øke ytelsen og forutse risikoer. TMG støtter trenere med en detaljert og kvantitativ innsikt i idrettsutøvere.

YTELSE

Lastnosti

IDRETTSMEDISIN

Objektivt evaluer funksjonelle muskelforstyrrelser.

 • Gå tilbake til spillbeslutninger (ikke spådommer)

 • Håndtering av risikoer

 • Screening og vurdering

 • Overvåkning av rehabilitering

 

Medisinsk fagpersonell har det utfordrende behovet for å forutse risikoer, redusere ikke-kontaktskader og sikre at avkastningen til spill ikke resulterer i gjenskader. TMG kan løse disse tre problemene på en rask, presis og objektiv måte.

Støtte for synlige vitenskapelige publikasjoner.

 • Diagnostikk for akutte og kroniske muskelendringer

 • Ikke-invasiv bestemmelse av muskelsammensetning

 • Påvisning av lokal muskelmasse

Tensiomyografi brukes av noen av de mest prestisjetunge forskningsinstitusjonene i verden og hjelper dem med å oppdage akutte eller kroniske endringer i muskelets evne til å sammentrekke/slappe av. Nyhet, relevans og troverdighet av informasjonen som presenteres i en bestemt publikasjon kan påvirke dens innflytelse betydelig. Tensiomyografi har blitt brukt i mer enn 100 vitenskapelige artikler.

FORSKNING 

Tehnologija

HVORDAN SER

TMG-MÅLEPROTOKOLL

UT?

Tensiomyografi (TMG) brukes til overvåkning av radial muskelbelteforskyvning under isometriske forhold. Forskyvningssensoren plasseres vinkelrett på tangensialplanet på det største området over muskelbeltet. Muskelbelteforskyvningen (forstørrelse) under sammentrekning observeres og overvåkes.

 

Eksperimentell oppsett pleide å fremkalle og måle isometriske (trekk) sammentrekningsresponser hos overarmsmuskelen / biceps brachii (BB) TMG-sensoren måler radial muskelforskyvning under (trekk) sammentrekninger forårsaket av korte elektriske stimulanser. De stimulerende elektrodene plasseres direkte på huden.

 

Muskelsammentrekning fremkalles av elektriske stimulanser med enkeltspenn. To selvklebende elektroder plasseres rundt TMG-sensoren. Anoden plasseres distalt og katoden plasseres proksimalt, 20-50 mm fra målepunktet. Bipolar elektrisk stimulering som består av én enkel DC-puls på 1 ms i varighet.

Fig. 1.

Experimental setup used to evoke and measure the biceps brachii (BB) isometric twitch contraction responses. The TMG sensor measures muscle radial displacement during twitch contractions induced by short electrical stimuli. The stimulating electrodes are placed directly onto the skin.

TMG-PARAMETERE

Forsinkelsestid (Td) som tiden mellom elektrisk impuls og 10% av sammentrekningen

Sammentrekningstid (Tc) som tiden mellom 10% og 90% av sammentrekningen

Oppholdelsestid (Ts) som tiden mellom 50% av sammentrekningen og 50% av avslapningen

Avslapningstid (Tr) som tiden mellom 90% og 50% av avslapningen

Forskyvning (Dm) som den maksimal amplituden av muskelsammentrekningen

Fig. 2.

The parameters that were measured with the TMG signal:

Dm – maximum amplitude (displacement),

td – initial delay time, 

tc – contraction time,

ts – sustained contraction time and

tr – half relaxation time.

TENSIOMYOGRAFI I DETALJER:

 

Tensiomyography er en raskt utviklende teknologi som ikke er invasiv, men praktisk, rask og pålitelig. Den bidrar til å kvantifisere rehabilitering eller treningsprogresjon og gir følgelig en objektiv vurdering av effektiviteten av en bestemt behandlingsprotokoll. De spesifikke egenskapene til muskelsammentrekninger som den måler er viktige parametere for medisinsk og ytelsespersonell, som leter etter en ekte innsikt i en individuell muskels status.

 

Styrken til TMG S2 er dens enkelhet, fleksibilitet og kompatibilitet med andre metoder og applikasjoner på eller utenfor spillefeltet. Idrettsutøvere kan profileres, overvåkes og veiledes gjennom rehabiliteringen eller treningen innen få minutter.

I motsetning til statisk medisinsk bildebehandling, avslører TMG S2 den ekte funksjonelle muskelfunksjonen uten for ekstreme kostnader, tid eller reise.

 

Vurderingene er smertefrie, krever ingen innsats fra idrettsutøveren og kan utføres selv i akutte faser ved skade for å oppnå viktige, klare og objektive referanser.

Forskere, samt idrettsmedisin- og profesjonelle fagfolk, har alle felles behov for relevant og objektiv informasjon slik at beslutninger kan gjøres raskere og alle involverte kan være mer informert. TMG S2 tilbyr dette på en effektiv, rask og enkel måte. Videre kan den informative verdien av dataene om muskelfunksjon ikke repliseres av noen annen modalitet.

Uporaba

SELSKAPSBESKRIVELSE AV TMG-BMC

VITENSKAP FOR KROPPSEVOLUSJON

TMG-BMC Ltd. er en pioner i utvikling av kvantifiseringsmetoder for muskelsammentrekninger. Tidlige vedtakere har nå muligheten til å bruke en ny tilnærming for nøyaktig, ikke-invasiv og kostnadseffektiv diagnose innen felter som forskning, idrettsmedisin og ytelse.

 

For informasjon besøk:

https://www.tmg-bodyevolution.com/ 

TMG_STADION_PREVIEW__TMG-67
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-45
TMG-120_web
TMG-55
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-29
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-8
TMG-257
TMG-265
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-68
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-80

KONTAKT OSS

Takk skal du ha. Melding sendt.

FØLG
 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle
 • Twitter - White Circle
bottom of page