top of page
Email
india flag wix.png

TENSIOMYOGRAFIE

Spierfunctie kwantificeren

TENSIOMYOGRAFIE (TMG) 

EEN KORTE INTRODUCTIE:

Tensiomyografie (afgekort: TMG) is een empirische methode waarmee je de snelheid van spiersamentrekkingen en de spierstijfheid kunt meten. Het wordt gebruikt in training, in de sportgeneeskunde en in onderzoek.

ITALIANO
Lastnosti

Voor individuele trainingsschema's.

 

 • Atleten profileren

 • Voorkomen van blessures

 • Vinden van zwakke plekken in de bewegingsketting

 • Gereedheid monitoren

TMG levert een spierprofiel van de atleet zodat je weer welke spieren sneller of sterker moeten worden of welke spieren je juist moet ontspannen.

Coaches staan voor de uitdagende taak prestaties te verbeteren en risico's te beheren. TMG ondersteunt coaches met gedetailleerde en kwantitatieve inzichten in atleten.

TRAINING

SPORTGENEESKUNDE

Het objectief evalueren van functionele-spierstoornissen.

 • Spelterugkeerbeslissingen (geen voorspellingen)

 • Risicomanagement

 • Screening en evaluatie

 • Monitoren van revalidatie

 

Gezondheidsprofessionals staan voor de uitdaging risico's te beheren, blessures zonder contact te verminderen en ervoor te zorgen dat spelterugkeer niet uitmondt in nieuwe blessures. TMG lost alle drie deze problemen op een snelle, precieze en objectieve manier op.

Ondersteunt wetenschappelijke publicaties.

 • Diagnose van acute en chronische spierwijzigingen

 • Niet-invasieve manier om spiercompositie te bepalen

 • Detectie van plaatselijke spiervermoeidheid

 

De meest prestigieuze onderszoekscentra ter wereld gebruiken tensiomyografie om acute of chronische problemen met spieraanspanning/-ontspanning te detecteren. Nieuwigheid, relevantie en geloofwaardigheid van de informatie zoals gepresenteerd in een tijdschrift heeft een significant effect op de impact. Tensiomyografie is al in meer dan 100 wetenschappelijke artikelen gebruikt.

ONDERZOEK

Tehnologija

HOE WERKT

EEN TMG-

MEETPROTOCOL?

Tensiomyografie (TMG) wordt gebruikt voor het monitoren van radiale verplaatsing van spierbuiken onder isometrische omstandigheden. De verplaatsingssensor wordt loodrecht op het snijvlak op het grootste gebied boven de spierbuik geplaatst. De spierbuikverplaatsing (verdikking) tijdens het samentrekken wordt geobserveerd en gemonitord.

Experimentele opstellingen worden gebruikt voor het uitlokken en meten van isometrische spiertrekkingsrespons van de biceps brachii (BB). De TMG-sensor meet de radiale verplaatsing van de spier tijdens spiersamentrekking als gevolg van korte elektrische stimulansen. De stimulerende elektroden worden rechtstreeks op de huid geplaatst.

Een enkele spiersamentrekking wordt opgewerkt door elektrische stimulans. Twee zelfklevende elektrodes worden rond de TMG-sensor geplaatst. De anode wordt distaal geplaatst en de kathode proximaal, ongeveer 20 to 50 mm van het meetpunt. Bipolaire elektrische stimulans bestaat uit een enkele gelijkstroompul van 1 ms.

Fig. 1.

Experimental setup used to evoke and measure the biceps brachii (BB) isometric twitch contraction responses. The TMG sensor measures muscle radial displacement during twitch contractions induced by short electrical stimuli. The stimulating electrodes are placed directly onto the skin.

TMG-PARAMETERS

Vertragingstijd (Delay time, Td) is de tijd tussen de elektrische impulsen en 10% van de spiersamentrekking

Samentrekkingstijd (Contraction time, Tc) is de tijd tussen 10% en 90% van de spiersamentrekking

Vasthoudtijd (Sustain time, Ts) is de tijd tussen 50% van de samentrekking en 50% van de ontspanning

Ontspanningstijd (Relaxation time, Tr) is de tijd tussen 90% en 50% van de ontspanning

Verplaatsing (Displacement, Dm) is de maximale amplitude van de spiersamentrekking

Fig. 2.

The parameters that were measured with the TMG signal:

Dm – maximum amplitude (displacement),

td – initial delay time, 

tc – contraction time,

ts – sustained contraction time and

tr – half relaxation time.

DE DETAILS VAN TENSIOMYOGRAFIE:

 

Tensiomyografie is een snel ontwikkelende technologie die niet-invasief, praktisch, snel en betrouwbaar is. Het helpt bij het kwantificeren van revalidatie- of trainingsprogramma's en geeft objectieve beoordelingen van de effectiviteit van bepaalde behandelingsprotocollen. De specifieke eigenschappen van spiersamentrekkingen die het meet zijn belangrijke aprameters voor sportartsen en trainers die echt inzicht in de spierstatus van een individu nodig hebben.

 

De kracht van TMG S2 ligt in haar eenvoudigheid, flexibiliteit en compatibiliteit met andere methoden en toepassingen op of van het veld. Atleten worden in enkele minuten geprofileerd, gemonitord en door een revalidatie- of trainingsproces geleid.

In tegenstelling tot statische medische beeldvormingstechnieken laat TMG S2 het ware functioneel vermogen van spieren zien zonder de excessieve kosten, tijd of het gereis.

 

Evaluaties zijn pijnloos, vergen geen inzet van de atleet en kunnen zelfs worden uitgevoerd tijdens de acute fase van een blessure om zo essentiële, heldere en objectieve benchmark-informatie te verzamelen.

Onderzoekers, sportartsen én trainingsprofessionals hebben allemaal relevante en objectieve informatie nodig om sneller en beter geïnformeerd beslissingen te kunnen nemen. TMG S2 voorziet snel, eenvoudig en efficiënt in deze behoefte. Daarnaast kan de informatiewaarde van de spierfunctie niet door andere modaliteiten worden gereproduceerd.

Uporaba

TMG-BMC BEDRIJFSOMSCHRIJVING

SCIENCE FOR BODY EVOLUTION

TMG-BMC Ltd. is pionier in de ontwikkeling van kwantificatiemethoden voor spiersamentrekking. Innovatoren krijgen de kans om deze nieuwe, nauwkeurige, niet-invasieve en kosteneffectieve diagnosemethode in te zetten in onderzoek, sportgeneeskunde of training.

 

Ga voor meer informatie naar:

https://www.tmg-bodyevolution.com/ 

TMG_STADION_PREVIEW__TMG-67
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-45
TMG-120_web
TMG-55
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-29
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-8
TMG-257
TMG-265
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-68
TMG_STADION_PREVIEW__TMG-80

CONTACT

Dank je. Bericht verzonden.

VOLGEN
 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle
 • Twitter - White Circle
bottom of page